Nieuws archief van maart 2023

31-03

Lieve jeugdleden, 17,18 en 19 mei is het weer zover… het jaarlijkse Unitas/ Pos Zonwering jeugdkamp. 

Eerder gaven wij jullie al de hint “we gaan er op de fiets naar toe”. Maar mocht je dit geluid herkennen?
an weet jij misschien wel waar we dit jaar heen gaan. 
Vergeet je niet aan te melden via deze link  

Ga jij ook mee? Dat zouden we super vinden. Groet van de kampstaf (Maarten, Inge, Jonne, Ismay, Thomas en Hessel)


31-03

In de maand april houden we als club een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Aan de hand van een ‘boodschappenlijstje’ kun jij vele gezinnen helpen in de regio. Doneer jij ook?


Lees verder

30-03

Hebben jullie al in onze webshop https://ckvunitas.teamshop.club/ ) gekeken?

Eerder hebben we gemeld dat we voorraad besteld hebben voor de custom-made artikelen (trainingsshirt, broekje, tassen). Deze voorraad is binnen!

Dat betekent dat nu alle artikelen in de webshop leverbaar zijn met een korte levertijd!

We zullen geregeld de voorraad aan blijven vullen, maar mocht je toch een bepaalde maat niet kunnen kiezen, stuur dan een mail naar kleding@ckvunitas.nl dan zullen we deze voorraad weer gaan aanvullen.

Lijkt het je trouwens leuk om ons team te versterken, meld je dan aan via kleding@ckvunitas.nl

 

Team Kleding


30-03

We starten het buitenseizoen weer op en dat betekend dat we weer gaan schoonmaken op de maandag avond (paar uitzonderingen ivm Pasen / Pinksteren). Graag om 1900 aanwezig en hier geldt weer hoe meer handjes des te eerder we klaar zijn!!

11 April                S4
17 April                S6
24 April                S5
8 Mei                    S2
15 Mei                 S1
22 Mei                 Recreanten
30 mei                  S3
05 Juni                 Midweek
12 Juni                 4x4

 

Judith, Vanessa of Evelien zullen aanwezig zijn om het te coördineren

Als een team niet kan dan kan er geruild worden met een ander team maar graag laten weten aan Judith Hop 06-52555625

 

Team Schoonmaak

 


28-03

Na eindelijk het eerste punt te hebben behaald tegen playoff ploeg LDODK, weet Unitas/Perspectief haar laatste wedstrijd tegen KCC/CK Kozijnen om te zetten in overwinning. De wedstrijd in Capelle aan den IJssel had veel overeenkomsten met de wedstrijd van een week eerder tegen LDODK. Ook hier was de beginfase van Unitas moeizaam, had de thuisploeg veel over op de Harderwijkers, maar door omzettingen en strijdlust isde wedstrijd dit keer zelfs omgezet in een overwinning. Ook dit keer pakt de ploeg van Marc Houtman en Jelmer van der Beek op 16-12 het momentum en komt op 18-18 weer gelijk en eindigt het zelfs op een 22-23 overwinning.


Lees verder

28-03

Aankomende zaterdag spelen de D1 én C1 de kwartfinale van het Nederlands Kampioenschap. Deze toppers kunnen ale steun en aanmoedigingen goed gebruiken. Week in week uit zagen we de volle tribunes in de Sypel onze selectie vol passie aanmoedigen. Dat verdienen deze kanjers ook! Zien we jullie zaterdag in Amersfoort en/of Wageningen?

10.45 MIA D1 - Unitas/Perspectief D1 Fit Academie Bokkeduinen, Amersfoort

14.30 Wageningen C1 - Unitas/Perspectief C1 Het Binnenveld, Wageningen
 

 


27-03

Het zaalseizoen is bijna afgelopen en dat betekend dat we weer naar buiten gaan. We starten met de buiten trainingen in de week van 3 april. Ook zijn de oefenwedstrijden gepland vanaf 8 april, deze kunnen jullie vinden onder het programma op onze website


26-03

Nadat vorige week de C1 zich geplaatst heeft voor de beste 8 ploegen in Nederland hebben wij ook in de D categorie weer zo'n geweldig TOP team staan! Zaterdag heeft de D1 van Unitas gewonnen van Dindoa waardoor ze zich geplaatst hebben voor de play-offs van het NK! Volgende week (1 april) staan ze tegenover MIA D1. Locatie: bij MIA om 10:45 uur.

Gefeliciteerd Matthias, Jorik, Tygo, Robbin, Aron, Nova, Meike, Jana, Roos en Loise!! Goed gedaan! Niet te vergeten: Jeroen en Niek voor hun eindeloze enthousiasme en coaching!


26-03

Vorig jaar is er door de JTC een reis gestart met de A selectie met de doelstelling om met de A1 kampioen te worden van de overgangsklasse. Daarnaast wilde we heel graag een hechte groep maken van de A1 en A2 door meer samen te trainen en met elkaar op te trekken. Hoe mooi is het dan te zien dat gisteren de A1 kampioen wordt en bij het schrijven van dit stuk de A2 op een fantastische 2e plek staat.


Lees verder

26-03

Wat een jaar hebben we beleefd met Unitas, een heerlijk sportief seizoen waarbij een enorme hoeveelheid strijd in de arena tentoongesteld is. De selectie heeft mooi korfbal gecombineerd met een enorme hoeveelheid doorzettingsvermogen. Wat een prachtige prestatie heeft de selectie, de trainers en de begeleiding neergezet en wat een manier om het seizoen te eindigen. Vorige week thuis in de Sypel tegen LDODK werd het eerste punt gepakt en gisteren zelfs de eerste winst tegen KCC.

Naast de prestatie op het veld kunnen we ook met trots terugkijken op de supporters, zowel thuis als uit konden we rekenen op een grote schare supporters die vol passie de ploeg aanmoedigt. Dank hiervoor, laten we deze positieve aanmoedigingen vooral doorzetten op het veld.

Naast de selectie en de supporters hadden we dit seizoen natuurlijk niet kunnen draaien zonder de vele vrijwilligers die wekelijks in touw zijn om alles in goed banen te leiden. Wat een inzet en professionaliteit is er getoond rondom de KL wedstrijden. Hier hebben we als club echt een enorme stap kunnen zetten, wat ons betreft de standaard voor onze toekomstige wedstrijden.  Alle dank en lof hiervoor!!

Vanuit het bestuur kunnen we niet dankbaar genoeg zijn op deze groep mensen die onze club zo speciaal maakt. Voor alle teams die nog wedstrijden te spelen hebben heel veel succes met de laatste zaalwedstrijden voor alle andere tot snel bij ons mooie complex aan het Slingerbos.

 

Het bestuur


24-03

Afgelopen zaterdag heeft de scheidsrechter van de B1 zijn trainingsjas in de hal (nabij de jurytafel) achtergelaten. Het betreft een trainingsjas merk Adidas, lichtblauw van kleur, effen, geen opdruk, met hoodie (capuchon). Bij de receptie van de Sypel hebben ze niets gevonden. Weet iemand wat er met deze trainingsjas is gebeurd?

Graag contact opnemen met Maarten Bakker (06-21806288)

 

Verder is Ruben uit Unitas 6 zijn trainingjack/trui verloren. Rugnummer 7. Iemand deze gevonden? graag even een berichtje naar Ruben ten Hove ( 06-13899347 )


24-03

Kaartjes zijn gewoon te koop aan de deur (alleen pinnen).
Hierbij de huisregels voor onze sporthal. 

 • •    We horen het graag als jullie met een bus komen.
 • •    Daarnaast ontvangen wij een naam en telefoonnummer van een contactpersoon die als aanspreekpunt kan fungeren voor KCC. Deze persoon is intermediair tussen KCC en de supporters.
 • •    KCC en de tegenstander zijn verantwoordelijk voor het gedrag van hun eigen supporters. Wij gaan ervan uit dat iedereen zich respectvol kan gedragen.
 • •    Het is niet toegestaan om eten, drank en vuurwerk mee te nemen in de sporthal.
 • •    Ook al is de wedstrijd altijd een feestje om naar te kijken, confetti shooters zijn niet toegestaan in de sporthal. De (schoonmaak)kosten kunnen hoog oplopen, dat is zonde van het geld en kan beter voor de 3e helft bewaard blijven. Verenigingen zijn hier zelf verantwoordelijk voor en eventuele kosten door het gebruik hiervan worden op de desbetreffende vereniging verhaald.
 • •    Als je toch graag shooters wilt gebruiken, dan zijn streamer shooters wel toegestaan (alleen vóór en na de wedstrijd). Verzoek is deze niet richting het plafond te schieten, het is voor de spelers niet fijn als zij langer moeten wachten tot de start van de wedstrijd. 
 • •    Het is uitsluitend toegestaan om spandoeken op te hangen die geïmpregneerd zijn.

Verder veelpelzier hebben en hard juichen


23-03

Na een bewogen jaar met uiteindelijke een heel mooie nieuwe collectie van Muta en Craft voor de vereniging, zoeken wij versterking!

De basis staat, de samenwerking met Muta loopt goed, en alle bestellingen kunnen online gedaan worden. De komende 3 jaar zullen er geen grote veranderingen zijn omdat alle huidige contracten nog minimaal 3 tot 4 jaar lopen.

Vind jij het leuk om iets voor de vereniging te betekenen waarbij;

- je veel vanuit huis kan doen?
- je eigen tijd kan indelen?
- je 1 van de aanspreekpunten bent voor de (sponsor)kleding?
- je keuzes durft te maken?
- je jouw organisatie skills kan ontwikkelen?

Wat wordt er aankomend seizoen verwacht?

- zorgen dat de shirts begin van het seizoen opgehaald kunnen worden door de teamouder
- Eventueel een schoenenverkoop organiseren in samenwerking met Muta
- Contact onderhouden met onze leverancier Muta

Voor vragen of aanmeldingen graag even contact opnemen met Jan vd Velde en/of Ante Huijberts


23-03

Beste leden, 

Afgelopen periode zijn alle nieuwe sponsor trainingspakken, sponsorshirts en sponsortassen uitgedeeld aan de teams. En we horen gelukkig heel veel positieve berichten over de pakken van Craft en de shirts/tassen van Muta. 

Omdat we erg blij zijn met deze kleding en hier zuinig op zijn even een paar regels;

 

 • de inschietshirts en trainingspakken mogen alleen gedragen worden op wedstrijddagen (trainingspak met sponsor)
 • de tassen (met nummer) mogen gebruikt worden voor de training én wedstrijden
 • als je iets kwijt bent geraakt, horen wij dat graag. De kosten om het te vervangen zullen voor jou en/of het team zijn 
 • zorg dat alle wedstrijdshirts gezamenlijk gewassen worden, en het liefst zo snel mogelijk na de wedstrijd. 
 • De shirts op max 30 graden wassen, en laten drogen aan de waslijn. 
 • het gebruik van tape op het shirt als aanvoerdersband vinden wij niet prettig. Dit komt niet ten goede van de shirts
 • Alle sponsorkleding en tassen mogen niet voor eigen gebruik gebruikt worden

Alvast bedankt!

En bij vragen graag mailen naar kleding@ckvunitas.nl


22-03

Aanstaande zaterdag kan Unitas / Perspectief A1 kampioen worden door te winnen van Amicitia A1. Door het behalen van het kampioenschap promoveert de A1 dan naar de Hoofdklasse. Iets wat natuurlijk gevierd moet worden. 

Komt u kijken?  De A1 speelt zaterdag om 15:30 thuis in de Sypel.

Tot dan!


22-03

Guus Hiddink was zaterdagavond te gast op de sponsoravond van Unitas als afsluiting van het zaalseizoen. De gelouterde succescoach (76) woont tegenwoordig in Amsterdam en blikte terug op zijn rijke trainerscarrière.


Lees verder

20-03

Eindelijk was het dan zover; na 17 wedstrijden keihard knokken, week in week uit er weer opnieuw aan gaan staan met de selectie, het team, de supporters, de club en uiteraard alle vrijwilligers die iedere thuiswedstrijd weer zorgen voor een geweldige organisatie. WE hebben een punt!


Lees verder


18-03

VADA A BORDA, CAZZO! Dat waren de woorden van de Italiaanse kustwacht tegen kapitein Schettino toen hij als een van de eersten van boord van zijn schip, de Costa Concordia ging. Kwade tongen beweren dat hij onbevoegden het roer had gegeven, zodat hij het heertje kon uithangen op de boot. En de maritieme wet vereist van een kapitein dat hij als laatste van boord gaat: niet alleen als teken van moed, maar ook omdat er iemand de crisis moet leiden, en wie anders dan de hoogst bevoegde is het beste in staat dat te doen?


Lees verder

18-03

Altijd leuk om de kampioenen te huldigen. Vandaag was de E5 aan de beurt, een dik verdiende overwinning vandaag leverde het kampioenschap op. Evi, Sophie, Eloise, Isa en Mila van harte gefeliciteerd! De medaille is dik verdiend, jullie kampioenen shirt van de ouders zit als gegoten!

Luna en Indy super dank vanuit de vereniging voor jullie enthousiaste begeleiding van de E5.